Biscuitei simpatici
Ingrediente: ( ies in jur de 300 de grame de biscuiti,asa ca daca vi se pare insuficienta cantitatea ,va rog sa o dublati)
60 gr unt sau margarina
40 gr zahar pudra
2 galbenusuri rascopate (fierte)
140 de grame de faina
Esenta de migdale
Mod de preparare:
Untul se spumeaza cu zaharul pudra.Se adauga apoi galbenusurile trecute prin sita,esenta de migdale si la sfarsit ,incetul cu incetul se incorporeaza si faina.Se framanta aluatul obtinut , se intinde pe masa de lucru si se decupeaza in diferite forme .Sau,a doua varianta ar fi sa le treceti prin masina de tocat,cu forma de biscuiti(pentru nostalgici).Se aseaza in tava presarata cu faina sau pe hartia de copt.Se coc la foc potrivit 15 minute.Se presara cu zahar pudra sau se pot glazura.Am sa revin cu varianta glazurata;-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patratele cu nuca

Pentru o tava cu dimensiunile de 25cm/35 cm
Ingrediente pentru blat
![]() |
-150 de grame zahar pudra
-50 de grame de pesmet fin
-100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)
![]() |
- 4 oua
-4 linguri de lapte
-200 de grame de zahar
-50 de grame de nuci macinate
-esenta de rom
-6-7 linguri pline de frisca batuta
Mod de preparare :
-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma
-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza 3)

- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)
-se lasa la racit si se scoate din tava
Crema se prepara astfel:
-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.
-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale

-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta
-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa
-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.
O duminica frumoasa va doresc
si pofta buna,evident :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu