luni, 7 martie 2011

Cos cu flori/Flower Basket Cake

 8 martie este ziua mamei sau ziua femeii?Sa nu radeti de mine,dar eu credeam ca 1 martie este ziua femeii iar cea de 8 martie ,a mamei.Chiar daca nu mi s-a zis decat timp de 10 ani acest lucru mi-a ramas destul de bine intiparit in minte inca 20 de ani dupa.Asadar,pentru  cele sau cei care mai au inca nelamuriri legate de aceasta data am atasat aici un articol care "elucideaza misterul".Lectura placuta.

 '' Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte cîteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.
   Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai tîrziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începînd cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care pînă atunci nici nu aflaseră de existenţa ei. 
    În România în ziua de 8 Martie se sărbătoreste Femeia. Pânâ în decembrie '89 se vorbea de ziua mamei dar după revoluţia din 1989 ziua mamei a fost înlocuită cu ziua femeii.''Pentru mai multe semnificatii ale acestei date aici.
Asadar,La multi ani inca o data tuturor doamnelor  si domnisoarelor .Le trimit in dar un cos cu flori care sper sa le incalzeasca sufletele.

6 comentarii:

Cristina spunea...

O adevarata opera de arta.

ana spunea...

Multumesc Cristina

daniela s cake spunea...

IN ACEASTA ZI FRUMOASA LASA PRIMAVARA SA TE CUPRINDA CU BUCURIE SI CU IUBIRE.LA MULTI ANI !

Unknown spunea...

Suberb tortul! Parca ar fi un cosulet adevarat cu flori...si culorile sunt foarte naturale.Felicitari!

ana spunea...

Multumesc Nico.Mi-a placut foarte mult sa lucrez la flori...am vazut ca si tie iti place.Foarte frumoase narcisele si macii tai.Te mai astept in vizita

Diana spunea...

SUPERB! FOARTE FRUMOS TORTUL!